Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Солідарність світу нині тримається на Україні - Клімкін

Українська
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що на Україні нині тримається сенс солідарності трансатлантичного світу, а наступні 5-7 років є визначальними для майбутніх десятиліть. Про це він заявив у четвер у вступному слові на Львівському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки Україні зараз тримається сенс солідарності трансатлантичного світу», - зазначив Клімкін.

Він також додав, що наступні роки є визначальними.

«Наступні 5-7 років визначатимуть, на яких правилах - або без яких правил - існуватиме цей світ у наступні 20-30 років», - сказав він.

Очільник української дипломатії пояснив, що якщо раніше ідентичність країн визначалася географічним розташуванням або економікою, то нині вона визначається прихильністю до певних цінностей.

Читайте також: Клімкін на безпековому форумі у Варшаві нагадав про українських політв’язнів

Безпековий форум, який проходить у Львові, допоможе українцям почути різні погляди стосовно розвитку держави та нові ідеї від фахівців, які підтримують Україну, але водночас і критикують її за помилки.

Серед топ-спікерів Львівського безпекового форуму - віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої діючим заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом, Река Смеркені, Стівен Блокманс - старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центру вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник британської армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та інші визначні діячі.

Серед українських учасників та доповідачів - заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, глава закордонного відомства Павло Клімкін, редактор Інтернет–видання "Острів" Сергій Гармаш, політолог Михайло Басараб, відомі журналісти, оглядачі.

Львівський безпековий форум 2018 триватиме до 26 жовтня. Цього року захід відбувається за підтримки Німецького фонду Джермана Маршала, Представництва фонду Ганса Зайделя в Україні та Міжнародного фонду "Відродження".

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар