Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Лавров пов'язує головну загрозу Росії із законом про Україну

Українська

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що США хочуть змінити внутрішню політику РФ. На його переконання, Вашингтон це робить через фінансування опозиційних неурядових організацій, просуваючи демократію. Таку заяву він зробив у ефірі одного з російських телеканалів, передає ТАСС.

"Американські дипломати не раз були поміченими на публічних заходах опозиції, зокрема несистемної, з гаслами зміни режиму тощо", – зауважив дипломат.

За його словами, все це американські колеги намагаються перетворити на жарт, кажуть, що "все буде добре" та "взаємини нормалізуються, але "за фактами втручання жодної реакції немає".

У відповідь їм говоримо, що у нас є не просто якісь підозри щодо цього, а їхній закон, який називається "Закон про підтримку України" - його було прийнято у 2015 році. Відповідно до цього документу, Держдепу не просто пропонується, а наказано витрачати 20 мільйонів доларів у рік для того, щоб просувати демократію в Росії. Це стосується й фінансування російських неурядових організацій, які виступають за демократизацію всіх сфер життя, – наголосив Лавров.

Водночас він зазначив, що цей "закон працює", натомість, переконує очільник МЗС РФ, у США заявляють, "що намагаються не втручатися".

"Всі організації, які отримують за цим законом фінансування, зараз перевіряються. Звичайно,якщо ці гранти йдуть на те, що записано в законі, а саме на просування демократії в Росії – це означає зміну внутрішньої політики країни", – підсумував російський міністр.

© Експрес

Поділитися

Коментар