Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Відносини між США та Україною близькі, як ніколи раніше - Кубів

Українська
За останні два роки між Україною та Сполученими Штатами Америки значно посилилася співпраця як в економічній, так і в політичній сфері.

Про це в рамках візиту делегації 12 американських компаній до України на дводенну програму, що має на меті сприяти створенню взаємовигідних довгострокових ділових партнерств між американським та українським бізнесом, сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відносини між Україною та Сполученими Штатами Америки сьогодні на рівні Президента України Петра Порошенка та Президента США Дональда Трампа близькі, як ніколи раніше", - сказав Кубів. 

Він зазначив, що за останні два роки між Україною та США поглибилась як економічна співпраця, так і політичні взаємовідносини. 

Представники компаній прибули в Україну для пошуку нових можливостей для інвестування.

«Вони (американські інвестори — ред.) зробили позитивний меседж щодо інвестування в Україну. Було чітко сказано у виступах їх (компаній, – ред.) представників, що настав час проводити системні інвестиції в Україну», – сказав Кубів.

Він висловив сподівання, що американський бізнес зацікавиться не тільки можливостями щодо відкриття нових компаній в Україні, а й також візьме участь у процесі приватизації державних підприємств.

Читайте також: Уряд за три роки скасував понад 14 тисяч застарілих стандартів - Кубів

Як заявила посол США в Україні Марі Йованович, ця місія є першою за останні десять років, і це підтверджує поліпшення взаємин двох країн.

За результатами опитування іноземних інвесторів, яке щороку проводять Європейська бізнес-асоціація, Dragon Capital та Центр економічних стратегій, основними перешкодами для приходу іноземних інвестицій до України є поширення корупції в Україні, недовіра до судової системи, нестабільна фінансова система, монополізація та олігархізація ринків.

Наразі річний обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну Європейська бізнес-асоціація оцінює в 1,5 мільярда доларів.

При цьому 35% опитаних інвесторів готові вкладати кошти в Україну після парламентських виборів, 28 – після президентських, 25% – до виборів.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар