Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ООН вимагає поваги до суверенітету України

Українська
Український суверенітет й територіальна цілісність повинні безумовно поважатися. Про це під час слухань Радбезу ООН щодо ситуації в окупованих областях на Сході України заявила заступник Генерального секретаря ООН із політичних питань Розмарі Дікарло.

“ООН наголошує на потребі повної поваги до суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів у відповідності до резолюцій Генасамблеї та Радбезу”, - сказала Дікарло.

Читайте також: Швеція в ООН: Незаконні вибори в "Л/ДНР" порушують Мінські домовленості

Вона також розкритикувала намір так званих “ДНР” та “ЛНР” провести “вибори” на тимчасово окупованих територіях.

“Хочу нагадати, що пов’язані із виборами питання згадуються у Мінських угодах у рамках всеохопного пакета й обговорюються у чинних переговорах. Будь-як подібні заходи, вчинені поза конституційними та юридичними правилами України, не відповідатимуть Мінським угодами”, - наголосила заступник Генсека ООН.

Читайте також: Росії не вдалося організувати виступ у Радбезі ООН представника "Л/ДНР"

Дікарло закликала усі сторони сповна дотримуватися Мінських угод.

“Ми закликаємо усі сторони виявити необхідну політичну волю та ще раз взяти на себе зобов’язання втілити Мінські угоди, таким чином якомога швидше припинити конфлікт та допомогти повернути мир й стабільність усій Україні”, - підсумувала вона.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар