Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Засідання комісії зі стратегічного партнерства Україна-США на рівні глав МЗС пройде 16 листопада у Вашингтоні - Порошенко

Українська
Президент України Петро Порошенко заявляє про досягнення домовленості про проведення 16 листопада у Вашингтоні засідання комісії зі стратегічного партнерства Україна-США.
"Можу заявити про домовленості про проведення 16 листопада комісії стратегічного партнерства у Вашингтоні на рівні міністрів закордонних справ", - повідомив П.Порошенко журналістам у неділю в Парижі.
Він розповів, що така домовленість досягнута в результаті його зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в суботу, 10 листопада, за результатами якої в неділю зустрілися міністри закордонних справ України Павло Клімкін та державний секретар США Майкл Помпео.
П.Порошенко також повідомив, що в Парижі у нього було більше 40 зустрічей.
Як повідомлялося, П.Порошенко перебуває у Франції з робочим візитом, він взяв участь в пам'ятній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни, і брав участь у відкритті "Паризького форуму заради миру", ініційованому президентом Франції.
26 січня 2018 року П.Порошенко повідомив, що в ході зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсона сторони домовилися відновити роботу комісії стратегічного партнерства Україна-США. "У березні - 10 років як вона заснована. Дуже давно не було засідань", - сказав глава держави.
За його словами, в рамках відновлення роботи комісії буде сформовано кілька груп, де сторони будуть обговорювати подальші реформи. "Нам це надзвичайно потрібно. Україна може запрошувати певних експертів для надання нам експертної допомоги. Ми надзвичайно задоволені цією співпрацею", - уклав П.Порошенко. 
 
© 1992-2018, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар