Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посол України в ЄС: Євросоюз усвідомлює небезпеку кіберзагроз з боку Росії

Українська
Представництва України та Польщі при ЄС провели експертне обговорення з проблематики недопущення втручання третіх сторін у виборчі процеси в Україні та Євросоюзі. Про це повідомив посол України в ЄС Микола Точицький у Facebook.

“3 грудня у Брюсселі представництва України та Польщі при ЄС провели експертне обговорення з проблематики недопущення втручання третіх сторін у виборчі процеси в Україні та ЄС”, - написав він.

За його словами, це перший захід, проведений напередодні початку передвиборчої кампанії в Україні у партнерстві з державою-членом ЄС.

“Хід дискусії чітко вказав на те, що сьогодні ми точно не залишаємося наодинці з російською агресивною пропагандою. Євросоюз стає нашим надійним партнером, оскільки усвідомлює небезпеку кіберзагроз та психологічних операцій, які в 2014 роки році створили передумови для масштабної військової агресії проти нашої країни”, - підкреслив політик.

Читайте також: Росія намагалася здійснити кібератаку на інформаційні системи судової влади України - СБУ

Точицький зазначив, що українсько-польська ініціатива покликана допомогти виробити ефективні механізми координації між Україною та Євросоюзом для недопущення втручання третіх країн (Росії) у президентські та парламентські вибори в Україні, а також у вибори до Європарламенту у 2019 році.

За словами дипломата, ситуація ускладнюється тим, що Росія постійно удосконалює та урізноманітнює технології та інструменти втручання у виборчі процеси в інших країнах.

“Під час заходу ми були спільні в тому, що Росія постійно удосконалює та урізноманітнює технології та інструменти небезпечного і шкідливого втручання, у тому числі функціонування критичної інфраструктури”, - написав політик.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар