Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Вселенський патріарх підтвердив, що Томос українській церкві дадуть на Святвечір

Українська

Томос нової української Помісної православної церкви урочисто вручатимуть на Святвечір, 6 січня. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції у Києві, передає кореспондент УНН.

“Вперше постає церква, освячена Вселенським Престолом, і в ніч проти неділі нову церкву своїм спеціальним комюніке визнав вселенський патріархат. Томос, і щойно це підтвердив його Всесвятість, урочисто вручатимуть на наш Святвечір”, — сказав він.
Це буде найпримітніше Різдво в історії України, наголосив Президент.

Нагадаємо, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затверджено статут нової церкви.

Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія. На голосуванні за предстоятеля нової автокефальної помісної Православної церкви України він здобув перемогу над митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном з відривом у 20 голосів.

Як повідомляв УНН, Константинопольський патріарх Варфоломій має намір вручити 6 січня томос (указ) про автокефалію предстоятелю Автокефальної Помісної Православної церкви України митрополиту Епіфанию.

©УНН

Поділитися

Коментар