Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн

Українська
Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Індії Партха Сатпатхі, Угорщини Ііштван Ійдярто та Ісламської Республіки Іран Манучехра Мораді.

“Президент України прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав: посла Індії - П.Сатпатхі, посла Угорщини І.Ійдярто та посла Ісламської Республіки Іран в Україні М.Мораді”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається також, що під час зустрічі з послом Індії в центрі уваги були питання активізації політичного діалогу на найвищому рівні.

Окрема увага була приділена стану та перспективам розвитку торговельно-економічного, інвестиційного та військо-технічного співробітництва. Зокрема, відзначалася важливість проведення чергового засідання Міжурядової українсько-індійської комісії з торговельно-економічного, науково-технічного, промислового і культурного співробітництва.

Йшлося також про посилення співпраці у сфері освіти. Було позитивно оцінено той факт, що Індія очолює перелік держав, громадяни яких навчаються в українських вищих навчальних закладах.

Водночас, за даними АП, під час розмови з послом Угорщини йшлося про можливі кроки з метою вирішення чутливих питань в українсько-угорських відносинах.

Окрему увагу було приділено питанню посилення санкційної політики ЄС через акт агресії Російської Федерації проти України у Керченській протоці, а також взаємодії між Україною та Угорщиною в рамках ООН.

У ході бесіди з новопризначеним послом Ірану обговорено взаємодію в рамках ООН та інших міжнародних організацій. Окрему увагу було приділено безпековій ситуації на Близькому Сході.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар