Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Путіна повідомили про розмову з Макроном про Сирію та Україну

Українська

2 січня президенти Франції та РФ Емануель Макрон та Владімір Путін провели телефону розмову. Про це повідомляє сайт Кремля. При цьому на сайти президента Франції та на twitter- сторінці Макрона інформації про таку розмову наразі немає.

Згідно повідомленню Кремля, "детально розглянуто проблематику сирійського врегулювання, перш за все в контексті домовленостей про формування Конституційного комітету, досягнутих за підсумками зустрічі лідерів Росії, Туреччини, Німеччини та Франції 27 жовтня 2018 року в Стамбулі".

Також стверджується, що президенти Франції та РФ обговорили російську агресію у Керченській протоці. На сайті Кремля це подається таким чином: "Продовжено обмін думками з внутрішньоукраїнського кризи з урахуванням української провокації в Керченській протоці 25 листопада 2018 року".

Зазначимо, що у Кремля зазвичай отремо уточнюють, що розмова відбулася за ініціативи іншої сторони. Наразі такого уточнення немає - це дозволяє припустити, що розмова відбулася за ініціативи Путіна.

Нагадаємо, 28 грудня канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон виступили зі спільною заявою щодо українських моряків, що були захоплені РФ. Вони вимагають, щоб Росія випустила захоплених моряків.

© 2014 - 2018, Європейська правда,

Поділитися

Коментар