Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Тимошенко: новий президент не повинен руйнувати Мінський процес, але паралельно повинні йти "справжні" переговори в форматі "Будапешт +"

Українська
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що новий президент України не повинен виходити з Мінських домовленостей, але паралельно необхідно почати більш серйозний переговорний процес у форматі "Будапешт +" з залученням підписантів Будапештського меморандуму 1994 року.
"Мінські домовленості, як кажуть, призупинили розгортання агресії, але вони нам не дали миру. Тому новий президент не повинен нічого валити: є Мінський процес - нехай він собі йде. Але паралельно повинен бути початий справжній переговорний процес. Питання, чому це не робилося 4,5 року? У мене є відповідь, тому що більших "чорних" доходів, ніж приносить війна, не існує ", - сказала вона в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.
Ю.Тимошенко переконана, що якби в останні 4,5 року Україна жорстко поставила питання про виконання Будапештського меморандуму і ініціювала переговорний процес у форматі "Будапешт +", то сьогодні "був би мир". 
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар