Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко у п'яту річницю початку агресії РФ виступить на Генасамблеї ООН

Українська
Президент України Петро Порошенко 20 лютого здійснить візит до США для участі у засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"20 лютого Президент України Петро Порошенко здійснить візит до Сполучених Штатів Америки (м. Нью-Йорк) з метою участі у засіданні Генеральної Асамблеї ООН з пункту порядку денного 67 «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України»... Петро Порошенко візьме особисту участь у дебатах і виступить з промовою перед країнами-членами ООН", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що включення зазначеного пункту до порядку денного ГА ООН було ініційоване Україною, а проведення дебатів на згадану тему в 5-ту річницю початку агресії Російської Федерації проти України стане першим комплексним розглядом у рамках ГА ООН цього питання.

Читайте також: Порошенко у ВР підписав зміни до Конституції про рух до ЄС і НАТО

Заплановано також проведення низки двосторонніх зустрічей глави Української держави, зокрема з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем та головою 73-ї сесії ГА ООН Марією Фернандою Еспіносою Гарсес.

Окрім того, в рамках програми перебування в США Президент України візьме участь у молебні за загиблими героями Небесної сотні, а також відвідає Філадельфію з метою отримання відзнаки «Міжнародний державний діяч».

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар