Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна чекає від НАТО надання ПДЧ та дату вступу в Альянс — Порошенко

Українська
Україна очікує від керівництва та країн-членів НАТО надання Плану дій щодо членства та конкретної дати вступу до Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної з Президентами Литви і Польщі прес-конференції у Любліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Конкретним кроком, який ми чекаємо з боку керівництва НАТО і країн-членів, я відчув це і почув це під час останньої Північноатлантичної ради за участю керівництва всіх країн-членів, - це є надання Україні Плану дій щодо членства і визначення конкретної дати, коли Україна може стати тепер уже, я так розумію, 31-м членом НАТО, бо НАТО постійно розширюється", - зазначив Порошенко.

Водночас він підкреслив, що Україна зі свого боку має забезпечити відповідність держави критеріям, необхідним для вступу в НАТО.

"Мова йде не лише про безпекові критерії, мова йде про верховенство права, про демократію, про вільні і чесні вибори, про те, щоб демократичні традиції, які продемонструвала Україна, були закріплені", - наголосив Президент.

Читайте також: Україну можуть включити до складу Чорноморського командування НАТО - експерт

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого набув чинності Закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

Верховна Рада ухвалила закон 7 лютого 334 голосами, 19 лютого документ підписав Президент Петро Порошенко.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар