Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кислиця: Має бути відновлена цілісність системи ООН

Українська
Україна в умовах протистояння російській агресії, потребує допомоги ефективної Ради ООН з прав людини, однак на сьогодні запобігання порушенням у цій сфері не є пріоритетом у діяльності Організації. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця під час дискусії у рамках 40-ї сесії Ради ООН з прав людини, що проходить у Женеві, повідомляє МЗС України.

“Необхідно подолати прірву між Женевою, де засідає Рада ООН з прав людини, та Нью-Йорком, де працює Рада Безпеки ООН. Має бути відновлена цілісність системи Організації Об’єднаних Націй та природний зв’язок між усіма її ланками, відповідно до задуму засновників ООН”, - зазначив дипломат.

На його думку, запобігання порушенню прав людини не займає пріоритетного місця у діяльності ООН.

“Хоча Рада за понад 12 років свого існування й провела численні дебати та схвалила низку резолюцій, тема запобігання порушенням прав людини не посідає належного місця у її порядку денному. Чи була миттєвою реакція Ради на порушення прав людини у результаті іноземної агресії, як у випадку з Грузією у 2008 році чи з Україною у 2014?” - наголосив Кислиця.

Він підкреслив, що Україна, котра вже шостий рік потерпає від російської агресії, як ніколи потребує сильної та ефективної Ради ООН з прав людини.

“Нам необхідна Рада, спроможна стати безкомпромісною платформою для захисту прав людини українців на окупованих територіях Криму та Донбасу, для порятунку політичних заручників кремлівського режиму”, - заявив Кислиця.

На сьогодні заплановано його зустріч із Верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет.

Читайте також: "Кримські" резолюції ООН перетворюють РФ на країну-ізгоя — Джемілєв

В роботі 40-ї сесії бере участь і уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, у Женеві триває Сегмент високого рівня 40-ї сесії Ради ООН з прав людини (РПЛ). На його полях 26 лютого пройшов міністерський паралельний захід «Порушення прав людини українських військовополонених, а також політичних заручників Російської Федерації».

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар