Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Просування НАТО на схід є відповіддю на дії Росії щодо України - Столтенберг

Українська

Брюсель. 13 червня. ІНТЕРФАКС - Північноатлантичний альянс здійснює на східних кордонах пропорційні оборонні заходи в повній відповідності зі своїми міжнародними зобов'язаннями, включаючи Основоположний акт НАТО-Росія, стверджує генеральний секретар організації Йенс Столтенберг.

"Ми регулярно будемо переглядати наші потреби і стан оборони, але ясно, що те, що ми зробили, є, поза всяким сумнівом, реакцією на дії Росії в Криму, на Україні, тому що до незаконної анексії Криму та до російської політики дестабілізації східної України ніхто не розглядав питання військової присутності такого роду, яке ми тепер будемо мати на східному фланзі альянсу в країнах Балтії і в Польщі ", - сказав Й. Столтенберг в понеділок на прес-конференції в Брюсселі напередодні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони 14-15 червня.

"Це відповідь на дії Росії, але ми не хочемо конфронтації з Росією, ми не хочемо нової "холодної війни", ми продовжимо підтримувати діалог і закликати до конструктивних відносин, тому що ми вважаємо, що це важливо не тільки дня нас, але на довгострокову перспективу це буде також вигідно для Росії і для нас усіх в євроатлантичній зоні ", - сказав генсек Північноатлантичного альянсу.

© 1992-2016, Интерфакс-Украина

Поділитися

Коментар