Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У парламенті Франції так і не зрозуміли, що зробила Росія в Україні – МЗС

Українська

Директор Першого європейського департаменту МЗС, що опікується відносинами з Францією, Василь Химинець визнає, що Україна не змогла пояснити і довести депутатам парламенту суть порушень, здійснених РФ.

Про це він заявив у виступі під час презентації дослідження Інституту світової політики про відносини України та Франції.

"Резолюції, схвалені впродовж останнього місяця, для нас є предметом особливої стурбованості. Вони показують, що нам потрібна більша увага до міжпарламентської співпраці.

Французьким парламентарям потрібно пояснювати і доводити нашу позицію, пояснювати, що відбувається насправді в нашій країні", - заявив він.

"Деякі в депутати, зокрема в Національних зборах, а також у Сенаті Франції не розуміють глибини порушення Росією основ міжнародного права", - додав дипломат.

Водночас Василь Химинець підкреслив, що на рівні співпраці виконавчої влади ситуація знано краща.

"Такого рівня відносин в нас ще ніколи не було. У нас встановився довірливий контакт на рівні вищого керівництва країни,  в двосторонньому діалозі", - зазначив представник МЗС.

Детальне дослідження стосунків України та Франції від Інституту світової політики буде опубліковане на "Європейській правді" в середу після полудня.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар