Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

”Групи ненависті”: Держдеп США звинуватив “С14” і “Національний корпус” у нападах на людей

Українська

Держдеп США назвав організації “С14” та “Національний корпус” групами ненависті, які нападають на активістів і поширюють міжнаціональну ворожнечу. Такий висновок викладено в звіті Бюро демократії, прав людини і праці Держдепартаменту.

Державний департамент США відзначив, що представники організації “С14” залякували і нападали на адвокатів і журналістів за їхню професійну діяльність, співпрацювали з державою і отримували від неї гранти.

“МІНІСТЕРСТВО МОЛОДІ ТА СПОРТУ ОГОЛОСИЛО, ЩО НАДАЛО “C14″… 440 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ (17 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ) НА ПРОВЕДЕННЯ МОЛОДІЖНОГО ЛІТНЬОГО ТАБОРУ… ” C14″ ТА ІНШІ ГРУПИ НЕНАВИСТІ ПОЧАЛИ УКЛАДАТИ ОФІЦІЙНІ УГОДИ З МУНІЦИПАЛЬНИМИ ОРГАНАМИ ВЛАДИ В КИЄВІ ТА ІНШИХ МІСТАХ, ЩОБ СФОРМУВАТИ ПАТРУЛЬНІ ПІДРОЗДІЛИ “МУНІЦИПАЛЬНОЇ ОХОРОНИ” ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГРОМАДСЬКОЇ БЕЗПЕКИ”, – ЙДЕТЬСЯ В ЗВІТІ ДЕРЖДЕПУ США.

У Держдепі США також підкреслюють, що поліцейські слабо реагували на насильство, вчинене “С14” і “Національним корпусом”.

“ТАК, 8 ЧЕРВНЯ ГРУПА НАСИЛЬНИЦЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ З ОРГАНІЗАЦІЇ “НАЦІОНАЛЬНІ ДРУЖИНИ”, СТВОРЕНОЇ ЗА ПІДТРИМКИ “НАЦІОНАЛЬНОГО КОРПУСУ”, АТАКУВАЛА І ЗРУЙНУВАЛА РОМСЬКИЙ ТАБІР У КИЄВІ ПІСЛЯ ТОГО, ЯК ЙОГО МЕШКАНЦІ НЕ ВІДПОВІЛИ НА ЇХ УЛЬТИМАТУМ, ЩОБ ЗАЛИШИТИ ТЕРИТОРІЮ ПРОТЯГОМ 24 ГОДИН. ТАМ БУЛА ПРИСУТНЯ ПОЛІЦІЯ, АЛЕ ВОНА НІКОГО НЕ ЗААРЕШТУВАЛА “, – ЙДЕТЬСЯ В ЗВІТІ.

© 2017-2018 ТОВ "ТУДЕЙ"

Поділитися

Коментар