Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Росія відповість на нові санкції ЄС за атаку в Керченській протоці - МЗС

Українська

Москва відповість Брюсселю на індивідуальні санкції проти восьми громадян Росії, запроваджені Радою ЄС 15 березня у зв’язку з керченською агресією 25 листопада минулого року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС РФ.

Москва відкидає звинувачення на адресу росіян і стверджує, що затримала українські екіпажі внаслідок "провокації" з їхнього боку.

"Привід для внесення наших співвітчизників в нелегітимні санкційні списки ЄС вражає своїм лицемірством і цинізмом... Повністю не відповідають дійсності твердження ЄС про те, що Росія "порушила міжнародне право" і безпідставно застосувала силу", - йдеться у заяві.

Рішення Ради ЄС "свідчить про неповагу до права Російської Федерації на забезпечення захисту свого державного кордону", підкреслює відомство.

"Це - безвідповідальний шлях, який лише заохочує Київ до продовження політики провокацій, що несе загрозу безпеці Російської Федерації та інших держав Причорноморського регіону, зокрема членів самого Європейського союзу. Російська сторона не залишить без відповіді недружню акцію ЄС", - додали в міністерстві.

© 2014 - 2019, Європейська правда

Поділитися

Коментар