Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Луценко зробив заяву про Посла США самостійно, без узгодження - нардеп Ар'єв

Українська
Заява генерального прокурора України Юрія Луценка про Посла США Марі Йованович було його самостійною заявою, що підтверджує відсутність координування діяльності генпрокурора з президентом України, зазначає народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Володимир Ар'єв.
"Можу сказати абсолютно впевнено, що генеральний прокурор робив цю заяву самостійно, ні з ким не погоджуючи. І це, очевидно, ще одне підтвердження того, що генеральний прокурор діє безпосередньо сам і не в координації з президентом України, як його намагаються часто прив'язати" , - сказав В.Ар'єв в ефірі каналу "Прямий" в четвер. Нардеп висловив думку, що Ю.Луценко не робив би заяву, не маючи підтвердження.
"Тому всі питання тут потрібно ставити генеральному прокурору. І, очевидно, він буде уточнювати, якщо виникатиме безпосередньо велика кількість питань до нього", - додав В.Ар'єв.
Як повідомлялося, Ю.Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Україні М.Йованович передавала йому список людей, від переслідування яких слід утриматися, однак він вважав неприпустимим дотримуватися таких побажань.
Зі статті The Hill слід також, що Ю.Луценко у своїй заяві щодо М.Йованович міг мати на увазі розслідування про використання виділених США коштів для реформування органів української прокуратури, в якому фігурував тодішній заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе.
У Державному департаменті США заявили, що твердження Ю.Луценко не відповідають дійсності і мають на меті заплямувати репутацію М.Йованович.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар