Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Парламент Британії офіційно відтермінував Brexit

Українська
Палата громад британського парламенту остаточно затвердила закон, який зобов'язує британську владу попросити нову відстрочку виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Як повідомляє The Guardian, за законопроект проголосували 309 депутатів, проти - 81 парламентарій.

Закон був розроблений лейбористкою Іветт Купер і консерватором Олівером Летвін.

Після того, як депутати схвалили документ, Купер подякувала їм за сприяння "в незвичайних і швидко мінливих обставинах".

Читайте також: Глава МЗС Польщі: Продовження Brexit – добрий вихід

Вона підкреслила, що дане рішення парламенту має сприйматися як відсутність підтримки з боку депутатів проведення Brexit без угоди.

Як повідомляє DW, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей повинна назвати новий крайній термін виходу країни зі складу ЄС, потім його має схвалити парламент, після чого запит буде переданий до Європейського Союзу.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила в ЄС запит про продовження відстрочки Brexit до 30 червня.

Згідно з пропозицією Мей, якщо британські парламентарії вчасно узгодять угоду про Brexit, Британія може вийти з ЄС до виборів у Європарламент 23 травня. Згідно з домовленостями з Євросоюзом, Велика Британія має залишити ЄС 12 квітня. 

Причому, відбудеться "жорсткий" Brexit, якщо парламент не схвалить відповідну угоду. Екстрений саміт ЄС, на якому обговорюватиметься питання Brexit, відбудеться 10 квітня.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар