Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Росія розглядає варіанти по газопроводу в Середземномор'ї і не відмовляється повністю від транзиту через Україну - Путін

Українська
Санкт-Петербург. 18 червня. ІНТЕРФАКС - Росія не відмовляється від ідеї прокладання газопроводу в Середземномор'ї і не має наміру повністю згортати транзит через Україну, заявив президент РФ Володимир Путін.
"Що стосується інтересу до Середземномор'я - він не пропав." Газпром "(MOEX: GAZP), італійська і грецька компанії підписали меморандум про пошук варіантів співпраці. Ми розглядаємо ці варіанти", - сказав В.Путін на зустрічі з керівниками провідних світових інформаційних агентств .
Він також підкреслив: "Ми не відмовляємося повністю від транзиту через територію України, до речі кажучи".
"Питання в тому, скільки ми будемо транзитувати і куди", - зауважив він.
При цьому президент підкреслив, що "монополія - ​​це погана історія, і коли у когось є в руках якась монополія, нею одразу починають зловживати".
"Якщо та ж Україна буде розуміти, що у неї немає монопольного права на транспортування російських енергоносіїв до Європи, то і шантаж деяких діячів в цій країні щодо цих поставок припиниться. Ми просто перейдемо до нормального ділового співробітництва", - заявив президент РФ.
 
© 1992-2016, Интерфакс-Украина

Поділитися

Коментар