Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Климпуш-Цинцадзе: Сподіваюся, що румунське головування в Раді ЄС дасть новий поштовх ініціативі Східне партнерство

Українська
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цуркану обговорила співпрацю в економічній сфері і сфері безпеки, підготовку до святкування 10-ї річниці ініціативи Східне партнерство, взаємодію в рамках співпраці України з ЄС і НАТО.
"За два тижні будемо відзначати 10-ту річницю Східного партнерства. Сподіваюся, що румунське головування в Раді ЄС дасть новий поштовх цій ініціативі, зокрема, поглибленню секторальної і економічної інтеграції в таких пріоритетних галузях, як цифровий ринок, митна політика, енергетика, а також сфера юстиції, свободи та безпеки ", - цитує І.Клімпуш -Цінцадзе сайт" Урядового порталу "в четвер.
Віце-прем'єр-міністр зазначила вагомий внесок румунського головування в прийнятті ЄС стратегічних рішень, зокрема, змін до Газової директиви ЄС в рамках Третього енергетичного пакета ЄС.
Також під час зустрічі були обговорені ключові питання, пов'язані з дотриманням Україною стратегічного курсу на членство в ЄС і НАТО.
Також мова йшла про важливість збереження високого рівня секторальної інтеграції України та ЄС на основі результатів останнього саміту Україна-ЄС і засідання Ради асоціації між Україною та ЄС, а також відображення євроінтеграційних прагнень у відповідній декларації за результатами нинішнього саміту Східного партнерства, який відбудеться в травні.
"Румунія відіграє виняткову роль у функціонуванні трастового фонду Україна-НАТО з питань кібербезпеки. Ми також вдячні за проактивний позицію вашої країни щодо розширення присутності сил НАТО в Чорному морі", - зазначила віце-прем'єр-міністр.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар