Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко та Трюдо провели телефонну розмову

Українська
Президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили низку питань двосторонніх відносин. Про це повідомили в офісі глави уряду Канади, передає кореспондент Укрінформу.  “Прем’єр-міністр Трюдо подякував президенту Порошенку за його п’ятирічну роботу із допомоги у спрямуванні України на євроатлантичний шлях до успішного, стабільного та демократичного майбутнього”, - заявили у офісі Трюдо.

У відомстві додали, що двоє лідерів “відзначили важливість канадської спостережної місії за виборами та обговорили значення позитивної оцінки, оприлюдненої після голосування”.

“Прем’єр-міністр Трюдо також підтвердив непохитну підтримку Канадою українського народу й суверенітету держави”, - підсумували у офісі глави уряду.

Своєю чергою Петро Порошенко написав у Facebook, що в розмові з Джастіном Трюдо було наголошено на важливості звільнення українських громадян, які незаконно утримуються в російських тюрмах. “Також обговорили підготовку до проведення Третьої конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться з 2 по 4 липня у Торонто”, - зазначив президент.

Порошенко подякував прем’єр-міністру Канади за незмінну підтримку України як на міжнародній арені, так і в питанні сприяння демократичним перетворенням у нашій країні.

“Сподіваюся, що Канада займе принципову позицію в питанні посилення санкційного тиску на Москву у відповідь на так звані паспортні укази Кремля”, - додав Президент.

Нагадаємо, на президентські вибори в Україні Канада направила близько 150 спостерігачів. Іще кілька сотень спостерігачів за канадської фінансової підтримки прибули до України від ОБСЄ.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар