Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Президент звільнив Посла в Туреччині Сергія Корсунського

Українська

Президент Петро Порошенко звільнив Сергія Корсунського з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Турецькій Республіці.

Відповідний Указ Глава держави підписав 18 червня.

Довідково: Надзвичайний і Повноважний Посол С.Корсунський працював в Туреччині з липня 2018 року.

У 1984 р. закінчив механіко-математичний факультет Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. Має науковий ступінь доктора фізико-математичних наук.

У 1994 р. навчався в Інституті міжнародних відносин. Автор 150 наукових статей і публікацій, у тому числі 6 монографій, серед яких - „Трансфер технологій у Сполучених Штатах” та „Енергетична дипломатія”. Стипендіат ЮНЕСКО (1993), лауреат премії Європейської Академії, Заслужений економіст України.

Після тривалої роботи в системі Національної академії наук України С. Корсунськи був запрошений до роботи в МЗС спочатку в якості першого секретаря Національної комісії України у справах ЮНЕСКО (1994-1995), а далі продовжив дипломатичну кар’єру в якості  радника з питань економіки, науки і техніки Посольства України в Державі Ізраїль,  заступника начальника Управління економічного і науково-технічного співробітництва МЗС України, Національного координатора України у Центральноєвропейській ініціативі, радника, радника-посланника Посольства України у США, Тимчасового повіреного у справах України у США, директора Департаменту економічного співробітництва МЗС України.

 

 

 

 

Поділитися

Коментар