Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У світі налічується 65 млн біженців, в Україні 2 млн тимчасово переміщених осіб - представник Управління верховного комісара ООН

Українська

Київ. 20 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - В даний час в світі фіксується близько 65 млн біженців, з них 3 тис в Україні, крім того в Україні налічується близько 2 мільйонів тимчасово переміщених осіб, зазначає представник Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Пабло мате.

"Щорічно 20 червня по нагоди Міжнародного дня біженців місія ООН у справах біженців надає звіт. Цього року я з сумом його уявляю, бо, за нашими даними, на сьогодні 65 млн осіб в світі вважаються біженцями. Це на 5 млн осіб більше, ніж в минулому році ", - сказав П.Матеу в ході прес-конференції на благодійному фестивалі з нагоди Міжнародного дня біженців в понеділок у Києві.

Він зазначив, що на сьогодні на 113 чоловік в світі доводиться один тимчасово переміщена.

П.Матеу також поінформував, що станом на сьогодні в Україні проживає до 3 тис біженців з 70 країн. За його даними, більшість з них - це біженці з Афганістану, Сирії та Сомалі - країн, охоплених конфліктами.

"Щорічно в Україні близько 1 тис осіб звертається за отриманням статусу біженця. І їм цей статус отримати в Україні надзвичайно складно. І навіть після отримання більшість з них стикається з проблемами пошуку житла, роботи, а також вивчення мови", - підкреслив представник управління.

П.Матеу зазначив, що в результаті конфлікту, що триває на сході України, до 2 млн людей були змушені покинути свої будинки. "І ми повинні відзначити мужність цих людей", - сказав він.

П.Матеу також відзначив зусилля керівництва України, спрямовані на поліпшення стану тимчасово переміщених осіб, зокрема, створення нового Міністерства у справах окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

© 1992-2016, Интерфакс-Украина

Поділитися

Коментар