Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Ізраїль може стати посередником між Україною та Росією

Українська

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу заявив, що розглядає можливість свого посередництва у врегулюванні відносин між Україною та Росією. Про це повідомляє UJE.

Журналіст Шимон Бріман запитав про роль Ізраїля в конфлікті між Україною та РФ та стосунки Нетаніягу з Володимиром Путіним, а також про можливість посередництва прем’єр-міністра між обома країнами.

Це питання нам задають з багатьох країн. Наприклад, країни Африки і Латинської Америки звертаються до мене за посередництвом. Мовляв, є у тебе хороші відносини і з ними, і з нами, може ти готовий увійти в статусі посередника? Я не поспішаю робити це. По-перше, я не можу сказати, що знаю досить добре їх проблеми, і мені вистачає тих проблем, які є у нас. По-друге, якщо я ввійду в цю тему, то можу створити очікування (у обох сторін), які я не зможу виконати. Тому до цих пір я ввічливо відмовлявся від таких пропозицій, але раз ти просиш, то я перевірю цю опцію ще раз» – відповів Нетаніягу.

Прем’єр-міністр Ізраїлю вперше за 20 років відвідає Україну 18-19 серпня 2019 року. Таким чином, Біньямін Нетаніягу стане першим міжнародним лідером, який зустрінеться в Києві з президентом Зеленським після його вступу на найвищу посаду в Україні.

ІНФОРМАЦІЙНА АГЕНЦІЯ «ВГОЛОС» © 2002—2019

Поділитися

Коментар