Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ПОЛЬЩА В РАДБЕЗІ ООН НАГАДАЛА ПРО АГРЕСІЮ РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ ТА ГРУЗІЇ

Українська

Про порушення Росією міжнародного права, зокрема щодо України, нагадав глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, головуючи на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Ми відстоюємо дотримання міжнародного права. Його порушує, наприклад, Росія проти України і Грузії. Тобто в інтересі Польщі є зміцнення міжнародної системи, що спирається на право, а не на силу", – заявив Чапутович.

Засідання Радбезу ООН було присвячене проблемі участі дітей у збройних конфліктах. Тож у своєму виступі Чапутович зазначив, що діти стають першими жертвами воєн і насильства. Політик наголосив, що захист дітей є для Польщі пріоритетом і польська сторона допомагає наймолодшим у Східній Україні та на Близькому Сході.

Наступне засідання Радбезу ООН буде присвячене проблемі дотримання міжнародного права. Очевидно, на ньому говоритимуть і про російську агресію в Україні. На цьому засіданні і до кінця серпня теж головуватиме Польща.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Чапутович запропонував заснувати в ООН посаду спеціального представника по Україні.

©prm.ua

Поділитися

Коментар