Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Сорос: Після Brexit розпад ЄС став незворотним

Українська
Лондон. 26 червня. ІНТЕРФАКС - Американський фінансист Джордж Сорос заявив, що після референдуму про вихід Великобританії з ЄС процес розпаду Євросоюзу став незворотнім, але закликав перебудувати альянс на нових умовах, передає Бі-бі-сі.
"Зараз катастрофічний сценарій, якого багато хто боявся, матеріалізувався, зробивши розпад Євросоюзу практично незворотнім", - йдеться в коментарі Д.Сороса, опублікованому на сайті Project Syndicate.
За словами Сороса, в Євросоюзі накопичилася велика кількість невирішених проблем, які майже не залишають шансів, що блок зможе зберегтися після виходу з нього Британії.
"Напруга у відносинах між країнами-членами Євросоюзу досягла переломного моменту, як через біженців, але і через суперечності у відносинах між країнами-кредиторами та країнами-боржниками в межах єврозони", - вважає фінансист.
При цьому Д. Сорос закликає зацікавлені сторони "не опускати рук" і спробувати зберегти Євросоюз, реконструювавши його.
За словами Д.Сороса, сама Британія може отримати, а може і не отримати передбачувані вигоди від виходу з ЄС. Однак в короткостроковій і середньостроковій перспективі, як зазначає фінансист, жителів Британії чекає нелегкий час: курс фунта після оголошення підсумків референдуму опустився до мінімальних значень за останні 30 років, також найближчим часом на фінансових ринках буде спостерігатися нестабільність.
"Більш того, Сполучене Королівство саме може не вижити. Шотландія, яка проголосувала за збереження членства в ЄС, може знову спробувати здобути незалежність, і деякі офіційні особи в Північній Ірландії, де виборці також проголосували проти виходу з ЄС, вже закликали до об'єднання з Ірландією ", - зауважив Д. Сорос.
Раніше Д. Сорос, виступаючи в Лондоні на заході, організованому рухом "Відкрита Росія" Михайла Ходорковського, заявляв, що Європейський союз розвалюється в той час, як Росія перетворюється в світову державу.
Референдум про вихід Британії з Євросоюзу відбувся 23 червня. В ході голосування понад 51% виборців висловилися за припинення членства країни в ЄС.
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар