Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ЗМІ назвали наступних кандидатів на вихід з ЄС.

Українська
КИЇВ, 26 червня - РІА Новини України. Після Brexit вимоги про вихід з Євросоюзу можуть отримати новий імпульс ще в шести країнах, пише Washington Post.
Швеція
Країна вважає себе "скандинавським аналогом" Великобританії, оскільки теж відмовилася вводити єдину європейську валюту. У минулому році Швеція прийняла кілька сотень тисяч мігрантів і відчуває проблеми з їх інтеграцією. Через це праві рухи набирають популярність, яку можна порівняти з популярністю британської партії UKIP, що виступала за незалежність від ЄС. "Більшість шведів все ще позитивно ставляться до ЄС, але це може змінитися після виходу Великобританії", - наголошується в статті. Якщо після Brexit Євросоюз почне посилювати інтеграцію країн-членів, у Швеції можуть з'явитися побоювання за свою самостійність.
Данія
На минулорічному референдумі данці проголосували проти надання Євросоюзу додаткових повноважень. Цього факту, звичайно, недостатньо, щоб спрогнозувати вихід Данії з ЄС. Однак два фактори можуть вплинути на думку її жителів. По-перше, багато данців побоюються, що посилення припливу мігрантів похитне систему соціального забезпечення в їх невеликій країні. По-друге, перш за переговорах з ЄС Данія спиралася на сильного союзника - Великобританію, що зміниться після Brexit.
Греція
Зараз грецька боргова криза більше не на слуху, але рано чи пізно він нагадає про себе. Не виключено, що в поєднанні з Brexit ця криза призведе до виходу країни з ЄС. Для фінансової допомоги Афінам потрібен високий рівень згуртованості в єврозоні. Але після виходу Британії єврозона, можливо, вже не буде підтримувати Грецію настільки рішуче, як раніше. "Греція побоюється не референдум проти ЄС, проведення якого можуть спровокувати праві партії, а того, що сам ЄС її виштовхне заради збереження єдності серед решти держав-членів", - відзначає Washington Post.
Нідерланди
У політичних рейтингах в Нідерландах зараз лідирує глава правої "Партії свободи" Герт Вілдерс. Він висловлює сподівання на проведення референдуму про вихід країни з ЄС. "Якщо ми хочемо вижити як нація, ми повинні зупинити імміграцію і ісламізацію. Ми не можемо здійснити це всередині Євросоюзу", - сказав він в недавньому інтерв'ю "Бі-бі-сі".
Угорщина
Прем'єр країни Віктор Орбан відомий як не найбільший прихильник Євросоюзу. Він планує провести референдум, який може нанести удар по згуртованості ЄС. Йдеться про голосування з питання міграції. Угорці вирішуватимуть, чи вправі ЄС перерозподіляти біженців між країнами-членами без згоди на те національних парламентів. Референдуму про вихід з ЄС в країні, можливо, і не буде. Але цілком ймовірно голосування, яке непрямим чином поставить під питання авторитет Брюсселя, пише Washington Post.
Франція
"Французи - найзатятіші євроскептики в ЄС: негативно до Євросоюзу відноситься 61 відсоток", - йдеться в статті. Багато хто бачить в Євросоюзі корінь проблем, з якими стикається Франція: серед них слабка економіка і загроза тероризму. Ці труднощі можуть зіграти на руку "Національному фронту", який, як очікується, посилить свій вплив після найближчих виборів. Лідер партії, Марін Ле Пен, підтримує Brexit, що не виключає такого сценарію і для Франції в майбутньому.
 
© РІА Новини України

Поділитися

Коментар