Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна не бачить можливості вносити зміни до Угоди про асоціацію з ЄС, - Климпуш-Цинцадзе

Українська

Україна не бачить можливості вносити зміни в текст Угоди про асоціацію з ЄС. Про це в ефірі "112 Україна" заявила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми, як Україна, не бачимо взагалі ніякої можливості змінювати текст Угоди про асоціацію, і, наскільки я розумію, таку позицію поділяють інші 27 країн-членів ЄС, які повністю закінчили процедуру ратифікації в своїх юрисдикціях Угоди про асоціацію", - зазначила міністр.

Вона також додала, що хотіла б бачити більш відповідальну позицію політичних лідерів Нідерландів.

"Ті рішення, які уряд Нідерландів і парламент Нідерландів прийняв ще в 2015 році щодо ратифікації угоди про асоціацію з Україною, вони не були в радикальний спосіб переглянуті після референдуму, де взяли участь 32% населення Нідерландів і який мав дорадчий характер, консультативний характер. Тому закликаю до пошуку юридичної формули, яка дасть варіант для Нідерландів вилучити свою участь з частини угоди, що регламентує двосторонні відносини між Україною та окремими країнами-членами", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, після саміту лідерів ЄС в Брюсселі у вівторок прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що Нідерландам потрібно "юридично зобов'язує рішення, яке вирішить всі суперечки в Нідерландах, що призвели до референдуму". При цьому він не зміг в якій формі воно буде. "Можливо, ми змінимо текст або ж знайдемо таке рішення, яке не потребуватиме змін у тексті угоди про асоціацію. Я поки не знаю", - пояснив прем'єр-міністр.

"Якщо я не зможу домогтися цього, ми не будемо підписувати документ", - пригрозив Рютте.

Нагадаємо, на консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці. Як повідомлялося, свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.

©112 Україна

Поділитися

Коментар