Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС: Україна готова до переговорів про відновлення свого суверенітету над окупованим Кримом

Українська

Українська сторона готова до переговорів для відновлення суверенітету України над окупованим Кримом.

Про це повідомляє УНН з посиланням на поширену пресслужбою Міністерства закордонних справ відповідь речниці МЗС України на запитання ЗМІ щодо заяв окремих російських посадовців.

"Росія здійснила міжнародний злочин агресії проти України. Нахабна вимога чиновника РФ щодо визнання незаконної окупації Криму - чергова брудна маніпуляція Кремля", - йдеться у заяві.

У МЗС вкотре нагадали Росії, що, згідно з Конвенцією ООН з морського права, саме Україна є прибережною державою в Чорному, Азовському морі і Керченській протоці в водах, прилеглих до Українського Криму.

"На додаток до переговорів у Нормандському форматі, метою яких є відновлення суверенітету України над окупованими Росією частинами Донецької та Луганської областей України, ми готові до переговорів у будь-якому форматі, головною метою яких стане відновлення суверенітету України над сьогодні окупованими Росією АР Крим і містом Севастополь", - сказано у заяві.

Нагадаємо, 22 жовтня у МЗС РФ з посиланням на заяву заступника міністра закордонних справ Росії Андрія Руденка вказали, що Росія пропонує Україні визнати "суверенітет" РФ над Кримом, щоб врегулювати питання про морське розмежування.

© 1997-2019, ТОВ «УКРАЇНСЬКА ПРЕС-ГРУПА»

Поділитися

Коментар