Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Швеції, Швейцарії, Грузії, Мексики та ЄС

Українська
Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Королівства Швеція, Швейцарської Конфедерації, Грузії, Мексиканських Сполучених Штатів і Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Офісу президента України.
"Глава держави привітав Тобіаса Тіберга з початком його місії в Україні на посаді посла Королівства Швеція. Володимир Зеленський подякував шведського посла за тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави і підкреслив важливість збереження позитивної динаміки, досягнутої в двосторонній торгівлі", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Офісу президента України в четвер увечері.
Під час зустрічі з послом Швейцарської Конфедерації в Україні Клодом Вільде, Зеленський зазначив розвиток двостороннього співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах.
"Глава держави подякував за підтримку і допомогу, яку надає Україні Швейцарія, позитивно відзначивши готовність швейцарської сторони прийняти Міжнародну конференцію по реформам в Україні в 2021 році", - відзначили в Офісі президента.
Крім того, президент України запросив президента Швейцарії здійснити візит в Україну.
Під час розмови з послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе президент наголосив на стратегічному характері українсько-грузинських відносин.
"Було наголошено на важливості продовження конструктивної взаємодії в рамках міжнародних організацій та координації спільних зусиль на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції України та Грузії. Окрему увагу було приділено підготовці заходів на високому рівні в рамках головування України в Організації за демократію і економічний розвиток - ГУАМ в 2019 році ", - розповіли в Офісі президента.
З Послом Мексиканських Сполучених Штатів Ольгою Беатріс Гарсія Гийена Зеленський обговорив поточний стан і перспективи двостороннього співробітництва між країнами.
З новим посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом (Matti Maasikas) були обговорені перспективи європейської інтеграції України.
"Президент підкреслив, що європейська інтеграція та ефективне виконання Угоди про асоціацію з ЄС є стратегічним пріоритетом для України. Відзначено готовність нашої країни працювати над подальшим поглибленням секторальної інтеграції з Європейським Союзом в сферах енергетики, цифрової економіки, митного співробітництва, сприяння торгівлі, а також юстиції і внутрішніх справ ", - підсумували в Офісі президента.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар