Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Stratfor: США йдуть на ряд поступок Росії в новій угоді щодо Сирії

Українська

МОСКВА 2 липня - РІА Новини. США вимушено йдуть на ряд поступок Росії в своїй пропозиції нової угоди про військове співробітництво по Сирії, повідомила розвідувально-аналітична компанія Stratfor.

У четвер американське видання Washington Post повідомило, що президент США Барак Обама запропонував Росії укласти нову угоду з військової співпраці в боротьбі з тероризмом в Сирії. Зі свого боку американська влада обіцяє приєднати свої сили до ВКС РФ для кращої координації в боротьбі з бойовиками терористичної організації "Джебхат ан-Нусра" (заборонена в РФ), що діє на території Сирії проти уряду президента країни Башара Асада. Натомість адміністрація Обами хоче, щоб Росія переконала уряд Асада припинити бомбити повстанців, які підтримуються США.

"Зроблена 27 червня пропозиція є спробою Вашингтона змінити сформовані в Сирії умови і уникнути подальшої ескалації. Ця пропозиція передбачає деякі поступки Росії. Перша полягає в тому, щоб активно співпрацювати з російськими військовими, навіть обмінюватися даними про цілі. Москва деякий час вимагала піти на цю міру, оскільки це покладе край ізоляції Росії та підштовхне до діалогу з Вашингтоном ", - пише Stratfor.

Глава Пентагону Ештон Картер виступав проти цієї поступки, побоюючись поступового ослаблення того тиску, який США та їх союзники чинять на Росію через події на Україні та в інших місцях. 

© РІА Новини

Поділитися

Коментар