Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Радник Гройсмана заявив, що МВФ виділить Києву транш частинами

Українська

КИЇВ, 4 липня - РІА Новини. Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення про виділення Україні третього траншу коштів частинам через невиконання Києвом низки рекомендацій фонду, заявив керівник групи радників прем'єр-міністра України, колишній віце-прем'єр і міністр фінансів Словаччини Іван Міклош в інтерв'ю виданню "Сегодня".

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що очікує отримання трьох траншів МФВ до кінця поточного року.

"Так, це головна причина (невиконання рекомендацій МВФ - ред.). Також, ви знаєте, є деякі зобов'язання щодо пенсійної реформи, яка частково була прийнята, особливо в усуненні переваг для конкретних груп професій. Але не все було прийнято і виконано, що означає, що це було основною причиною (виділення третього траншу частинами - ред.). І від виконання другої частини цих зобов'язань щодо пенсійної реформи протягом осені буде залежати отримання Україною другої частини траншу МВФ ", - наводить слова Міклоша видання.

Чотирирічна програма фінансової допомоги МВФ передбачає, зокрема, виділення Україні 17,5 мільярда доларів. У березні 2015 року був перерахований перший транш кредиту на 5 мільярдів доларів, в серпні - другий транш на 1,7 мільярда. Тепер Київ чекає третього траншу, однак перерахування коштів фонду відкладалося через політичну кризу на Україні, який заважав твердженням необхідних реформ.

Раніше ряд українських ЗМІ повідомили з посиланням на джерела, що МВФ має намір скоротити розмір чергового траншу Україні з 1,7 мільярда доларів до 1 мільярда доларів. При цьому видання відзначали, що крім цієї суми фонд до кінця року може виділити Києву ще два траншу кредитних коштів сумарним обсягом 3,3 мільярда доларів.

© РІА Новини

Поділитися

Коментар