Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко: Європа повинна залишатися єдиною і солідарною

Українська
Київ. 6 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко вважає, що Європа сьогодні, незважаючи на всі виклики, повинна триматися разом.
"Україна вибрала європейський шлях і зіткнулася з неспровокованої військовою агресією через своій європейський вибір. Ми вважаємо, що Європа повинна триматися разом, щоб бути сильнішими. Немає ніяких підстав для егоїзму або відступу. Європа потребує рішучої солідарності", - підкреслив він в своїй статті "Ми віримо в Європу", опублікованій в виданні Politico 6 липня.
Він також зазначив, що Україна теж потребує такої солідарності, а територіальна цілісність і суверенітет повинні дотримуватися по всій Європі.
П.Порошенко згадав про підписану Угоду про асоціацію, яка спрямована на те, щоб Україна докладала зусиль на шляху реформ, і це зміцнить безпеку в тому числі всієї Європи.
"Ми твердо переконані, що такі історії успіху ЄС, як угоди про асоціацію або про лібералізацію візового режиму для країн, які вірять в Європу, є правильною відповіддю тим, хто поширює страх, відчай і ненависть в нашому спільному домі", - підкреслив президент.
"Ми віримо в Європу. Ми будемо вірно йти з Європою. Ми бачимо Європу, як єдиний шлях до кращого майбутнього і єдині ліки від хвороби егоїзму і поділу, що коштує нашому континенту мільйони життів. Як з'ясувалося, навіть зараз, після десятиліть миру і процвітання , Європа не має імунітету ", - підкреслив він, додавши, що Європа повинна боротися з цими хворобами.
П.Порошенко висловив впевненість, що ті, хто вірить в об'єднану Європу, повинні згуртуватися. "Прийшов час взяти лідерство тим, хто вірить в європейський проект", - резюмував він.
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар