Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС викликало посла Польщі через слова про Бандеру

Українська

Міністерство закордонних справ України викликало посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького у зв'язку із заявою щодо проведення факельної ходи в Україні, приуроченої до дня народження Степана Бандери. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"8 січня 2020 року в МЗС України був запрошений Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький. Під час бесіди і в контексті обговорення факту спільної заяви послів Республіки Польща та Держави Ізраїль від 2 січня увагу польського посла було привернуто до контрпродуктивніості публічної дискусії про внутрішні питання української політики", — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час бесіди також було відзначено, що в ході контактів на вищому рівні керівництво України і Польщі домовилися про розвиток діалогу з історичних питань на експертному рівні, що потребує додаткових зусиль, у тому числі дипломатичних, в напрямку забезпечення конструктивної співпраці фахівців у галузі історичної пам'яті.

Крім того, була досягнута домовленість про конкретні кроки в цьому напрямку.

Нагадаємо, 1 січня в Києві відбулась традиційна смолоскипна хода, присвячена 111-річчю з дня народження голови ОУН-УПА Степана Бандери, в якій взяли участь близько двох тисяч осіб. Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький і посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон висловили стурбованість через те, що Львівська обласна рада та Київська міська державна адміністрація досі відзначають історичні події та їх фігури, які "потрібно раз і назавжди засудити".

© 1994–2020 «Дзеркало тижня. Україна»

Поділитися

Коментар