Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський і Рухані провели розмову, в якій Іран запевнив у притягненні до відповідальності всіх винних у катастрофі рейсу PS752

Українська

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані за ініціативою іранської сторони, в якій офіційний Тегеран запевнив у притягненні до відповідальності всіх причетних до авіакатастрофи і наданні всієї необхідної підтримки українській експертній групі для подальшого ефективного співробітництва у юридичній та технічній площинах.

"Рухані висловив співчуття українському народу і сім'ям загиблих унаслідок збиття літака рейсу PS752 "Міжнародних Авіаліній України". Він вибачився від іранської сторони за трагедію, яка забрала 176 людських життів. Глава Ісламської Республіки Іран повністю визнає, що трагедія сталася через помилкові дії військових цієї країни", - повідомляє в суботу прес-служба президента України.

"Визнання "ракетної версії" як причини катастрофи відкрило шлях для продовження розслідування без будь-яких затримок і перешкод. Чекаю на подальшу конструктивну взаємодію з Іраном відповідно до норм міжнародного права", - наголосив Зеленський у розмові з Рухані.

Президент України зазначив, що екіпаж збитого літака діяв у суворій відповідності з міжнародними льотними правилами та інструкціями

Він зазначив, що необхідно якомога швидше ідентифікувати і повернути тіла українських громадян на батьківщину.

"Для нас надзвичайно важливо, щоб вже наступного тижня - до 19 січня - тіла загиблих повернули в Україну, щоб їхні рідні могли з ними попрощатися", - сказав Зеленський.

Рухані запевнив, що вже сьогодні вночі дасть відповідні доручення, щоб репатріація тіл відбулася якомога швидше.

Міністерство закордонних справ України негайно направить Ірану ноту з чітким переліком всіх наступних кроків, зокрема юридичних аспектів врегулювання питання компенсацій. Іранська сторона погоджується з Україною щодо цього питання.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар