Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко вірить, що саміт НАТО допоможе Україні з деокупацією

Українська

Президент України Петро Порошенко сподівається, що за результатами зустрічей, які будуть проведені за участю України в рамках саміту НАТО у Варшаві, країни Альянсу і Україна скоординують свої дії з деокупації Криму і Донбасу.

Про це глава Української держави заявив журналістам у четвер після зустрічі з Держсекретарем США Джоном Керрі, який перебуває з візитом в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні очікують, що за результатами зустрічей у форматі саміту НАТО, форматі  Комісії Україна-НАТО і форматі "Великої п'ятірки+Україна" ми скоординуємо заходи подальшого забезпечення примусу Росії до повної імплементації Мінських домовленостей та початку деокупації Криму", - сказав Президент.

Він наголосив, що Україна продовжує наполягати на започаткуванні міжнародного механізму деокупації півострова. "Питання в цьому  контексті - це є солідарність і спільна відповідальність", - зазначив Порошенко.

Завдяки цьому, за його словами, і дотепер забезпечується єдність міжнародної спільноти щодо необхідності збереження постійного тиску на Росію.

Читайте також: Україна вважає США ключовим союзником у протидії викликам безпеки - Порошенко

Президент України переконаний, що міжнародні санкції проти Росії дадуть можливість повністю імплементувати Мінські угоди.

"Це не покарання, це є мотивація Росії, щоб повністю імплементувати Мінські угоди. Передусім для того, щоб Росія і надалі була за столом переговорів і нарешті розпочала виконувати взяті на себе зобов'язання", - наголосив Порошенко.

Він повідомив, що в рамках саміту НАТО відбудеться дві "надзвичайні події" для України.

"Перше - це засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні і друге - це зустріч в унікальному форматі Великої п'ятірки (США, Німеччина, Франція, Британія і Італія) плюс Україна", - сказав Президент. Він нагадав, що така ж зустріч Великої п'ятірки + Україна уже була проведена в Уельсі в 2014 році.

На цій зустрічі, яка запланована в рамках саміту НАТО, за його словами, обговорюватимуться питання безпеки і питання реформ в Україні.

"Передбачено достатньо часу, щоб ми в цьому форматі з лідерами Великої п'ятірки обговорили питання безпеки і питання реформ в Україні. Це є підтвердження особливого партнерства", - зазначив Глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України 8-9 липня здійснить візит до Польщі для участі у саміті НАТО на запрошення Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

У рамках саміту Глава держави візьме участь у засіданні Комісії "Україна - НАТО" на рівні глав держав та урядів, а також у саміті Альянсу щодо Афганістану.

Програмою візиту також передбачена низка двосторонніх зустрічей Президента з лідерами провідних іноземних країн, які братимуть участь у саміті НАТО.

© 2015 Укрінформ

Поділитися

Коментар