Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Європарламенті схвалили механізм призупинки, що гальмує безвіз для України

Українська

Комітет Європарламенту з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) з поправками схвалив пропозицію щодо механізму призупинки безвізового режиму для третіх країн.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

Законодавчий звіт, підготовлений євро депутатом від Європейської народної партії Агустіном Діасом де Мера, був схвалений 42 голосами проти 9, 1 євродепутат утримався.

"Нам потрібно забезпечити себе гнучким і гучним інструментом, який одночасно влючатиме надійні гарантії і забезпечуватиме повагу до прав людини" - пояснив Діас де Мера.

Нові правила дозволять державам-членам повідомляти Єврокомісію і одне одного про ситуації, в яких безвізовий режим може бути призупинено – початково на період до 6 місяців і процедура буде проходити швидко. ЄК також зможе запускати механізм призупинки з власної ініціативи.

При цьому депутати ЄП в четвер підтримали більшість змін, запропонованих Єврокомісією і внесли власні поправки, зокрема, розширивши коло підстав, за якими безвізовий може бути призупинено.

Слід зазначити, що за політичним рішенням в ЄС, саме схвалення рішення про механізм призупинення гальмує розгляд безвізового режиму для України. Для розблокування українського "безвізу" має бути створений механізм його призупинки.

Детально про ситуацію із запровадженням безвізового режиму читайте в статті "Як поверталися візи: детально про те, чому та як надовго відкладено безвізовий режим".

Як повідомлялося, комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар