Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Єрмак пояснив, чому Україна не може розірвати Мінські угоди

Українська

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна не здатна в односторонньому порядку відмовитися від Мінських домовленостей, оскільки угоди лежать в основі світових санкцій проти Росії.

«Це єдиний документ який на сьогодні існує… Багато питань до цього документа. Але він сьогодні є, його також підтримала Рада Безпеки. Він лежить в основі санкційної політики наших країн-партнерів. І багато хто з них дуже часто нам каже: «Якщо ви хочете вийти з Мінська, якщо ви не збираєтеся виконувати Мінські домовленості – скажіть. Але попереджаємо вас, що це буде мати дуже потужний результат щодо продовження санкцій» — Андрій Єрмак, Керівник Офісу президента України

Єрмак додав, що згідно з домовленостями, Україна повинна затвердити три документа нових законодавчих актів з представниками ОРДЛО, передає РБК Україна.

«Там так написано. Протягом 6 років єдиними представниками територій, які не є учасниками Тристоронньої контактної групи, але присутні, були люди з так званих «ЛНР» і «ДНР», з якими ми, як влада, говорити не збиралися і не збираємося. Тому що вони не визнані навіть Росією», – пояснив глава ОП.

Нагадаємо, в Мінську підписані домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія виявилася в статусі гаранта-спостерігача, нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Про це йдеться в рішенні Тристоронньої контактної групи, засідання якої відбулося у Мінську 11 березня. 25 березня на наступній зустрічі ТКГ може бути підписано угоду про створення Консультативної ради з терористами ОРДЛО.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак підтвердив, що в Мінську розглядається питання створення консультативної ради, до якої увійдуть представники ОРДЛО. За словами Єрмака, у разі створення, рада працюватиме при політичній підгрупі, а ії створення нібито не означає визнання ОРДЛО

Народні депутати партії «Слуга народу» закликали президента Володимира Зеленського зупинити незаконні дії української делегації в Мінську.

Copyright © UA.NEWS. 

Поділитися

Коментар