Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ЗАЯВА УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ЗОВНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ

Українська

Українська асоціація зовнішньої політики рішуче засуджує варварський терористичний акт, скоєний 14 липня 2016 року у французькому місті Ніцці, жертвами якого стали десятки безневинних людей різних національностей, у тому числі діти. Серед загиблих і поранених є й українці. Члени Асоціації висловлюють свої глибокі співчуття родинам, близьким і друзям загиблих, слова підтримки постраждалим під час цього зухвалого терористичного нападу, і разом з усім цивілізованим світом щиро переживають жахливі наслідки цієї трагедії.
Особливий цинізм цього терористичного нападу у тому, що він стався під час масового заходу з нагоди національного свята Франції – Дня взяття Бастилії. Для багатьох цей день є символом перемоги простих людей у боротьбі за свою свободу, проти тиранії і домінування – почуття, які сьогодні так близькі українцям. України зробила свій цивілізаційний вибір – бути в сім’ї успішних демократичних держав. Тому криваву бійню в Ніцці ми сприймаємо як цинічний замах на європейські цінності, за торжество яких в Україні віддали своє життя десятки українських патріотів під час Революції Гідності. А тисячі стали жертвами терористів на сході нашої держави. 
Напад на мирних відпочиваючих на набережній курортного міста продемонстрував, що війна терористів з цивілізованим світом досягла апогею. Пам’ять про жертви терористичних актів в Ніцці, Брюсселі, Парижі, Стамбулі, Багдаді, інших містах вимагає рішучих скоординованих міжнародних дій на всіх фронтах боротьби з цією загрозою та невідворотності покарання тих, хто спонсорує і підживлює цю пошесть за законами воєнного часу. 
Українська асоціація зовнішньої політики як громадське професійне об’єднання дипломатів закликає уряд України разом з урядами інших держав-членів ради Безпеки ООН стати на чолі активних дій по боротьбі зі спільним ворогом до повної ліквідації міжнародного тероризму і повернення миру і спокою в наше життя.

15 липня 2016 р.

м. Київ

Поділитися

Коментар