Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Банківський закон буде прийнято і співпрацю з МВФ не буде зірвано

Українська

Президент України Володимир Зеленський подякував народним депутатам за рішення, яке дозволить швидше розглянути закон про регулювання банківської діяльності та дасть можливість продовжувати співпрацю з МВФ.

"Серед іншого, я хочу подякувати народним депутатам України, а особливо партії "Слуга народу", які вчора розблокували прийняття банківського закону. 16 тис. правок нас не злякають і не зірвуть важливе співробітництво України з МВФ. Ми обов'язково отримаємо необхідні для економіки кошти, незважаючи на вчорашні спроби деяких політичних сил зашкодити цьому процесу. Думаю, народу України все стало остаточно зрозумілим: результат на табло", - сказав він у відеозверненні до українців у п'ятницю.

Як повідомлялося, 30 квітня Верховна Рада ухвалила застосування особливої процедури при розгляді у другому читанні законопроекту №2571-д Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Як прогнозував на цьому тижні глава комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев, Рада може розглянути законопроект протягом одного - двох тижнів.

Ухвалення законопроекту необхідно для укладення нової програми з Міжнародним валютним фондом.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар