Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Новий закон буде регулювати питання з розмінування в Україні - заступник міністра Долгов

Українська

Київ. 18 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Проблемні питання, відображені в "Загальній оцінці ООН потреб України в протимінної діяльності", будуть регулюватися новим законом "Про протимінну діяльність", розробленим представниками Міністерства оборони і внесеним на розгляд до Кабінету міністрів України, повідомляється на офіційному сайті Міноборони.

"Уряд найближчим часом має розглянути проект даного закону, який грунтується на міжнародній практиці і відображає ті стандарти, які існують сьогодні в цій сфері", - зазначив заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов.

При цьому він висловив надію, що цей законопроект "стане солідною основою для прийняття подальших невідкладних кроків і подальших системних заходів, які дозволять нам бути більш ефективними і більш результативними особливо в тому, що стосується забезпечення безпеки цивільного населення".

Заступник міністра зазначив, що, згідно з "Загальною оцінкою ООН потреб в протимінної діяльності в Україні", ситуація в нашій країні є складною і унікальною, з якою не стикалися ні в Європі, ні міжнародні організації, ні український народ. Даний документ обговорюється з метою отримати пораду і допомогу від міжнародних організацій в гарантуванні безпеки цивільного населення в зоні АТО і повернення до господарської діяльності територій, забруднених в результаті ведення бойових дій.

За словами І.Долгова, українські експерти з розмінування мають значний досвід роботи в польових умовах, істотно відрізняється від того, з чим стикалися міжнародні організації в Афганістані і на Балканах, і готові ділитися набутим досвідом із закордонними колегами на потужностях Центру з розмінування в Кам'янець Подільському Хмельницької області.

© 1992-2016, Интерфакс-Украина

Поділитися

Коментар