Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Республіканці виключили зі своєї програми озброєння для України під впливом Трампа, – джерело

Українська

 

У програмі Республіканської партії замінили пункт про "надання летальних озброєнь" на "належну допомогу"

З програмного документа Республіканської партії США, "Республіканської платформи", який в понеділок буде офіційно оприлюднено на партійному з'їзді, була виключена вимога про надання Україні летальних озброєнь. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому The Washington Post, передає "Голос Америки".

Згідно з інформацією, виняток вимоги про надання озброєнь відбувся минулого тижня під тиском представників виборчої кампанії Дональда Трампа.

Після того, як на зборах комітету платформи з питань нацбезпеки одним з членів комітету було запропоновано внести поправки щодо збереження, або посилення санкцій відносно Росії, посилення підтримки України і "надання летальних оборонних озброєнь", представники кампанії Трампа і партійні делегати, які його підтримують , домоглися виключення з платформи вимоги про "надання летальних озброєнь" і заміни її на "належну допомогу".

Після внесення відповідних змін, пропозиція була успішно проголосована і внесена в офіційну Платформу Республіканської партії США.

Позиція виборчої кампанії Трампа з даного питання суперечить поглядам більшості республіканських лідерів у сфері зовнішньої політики.

Новина викликала жваву реакцію в колі експертів, які стежать за ситуацією в Україні.

"Якщо вас турбує безпека Польщі, Естонії, Латвії, Литви, України та інших ви не можете підтримувати Трампа", – зазначив в Twitter колишній посол США в Росії Майкл Макфол.

"Не дивно, що Кремль так сильно підтримує президентство Трампа", – зазначила відомий журналіст Юлія Іоффе.

З даних опитування, опублікованих The Washington Post і телекомпанією ABC випливає що кількість американців, які підтримують Клінтон, на 12% більше ніж тих, хто підтримує її головного суперника – Трампа.

© 2012 ЧАО "Сегодня Мультимедиа"

Поділитися

Коментар