Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС України звернулося до НАТО, ЄС і держав-партнерів по підтримку в подоланні наслідків паводків на заході країни

Українська

Міністерство закордонних справ України звернулося до держав-партнерів і штаб-квартир міжнародних організацій з проханням про допомогу в подоланні наслідків природного лиха на заході країни. Окремі звернення спрямовані до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

"Представництво України при ЄС та Місія України при НАТО звернулися до інституцій ЄС та структур Альянсу, щоб активувати механізм цивільного захисту ЄС та залучити Євроатлантичний центр НАТО з реагування на катастрофи природного і техногенного характеру", - наводить слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби прес-служба міністерства в четвер.

МЗС розраховує на підтримку партнерами зусиль уряду України із захисту життя та здоров'я людей, об'єктів критичної інфраструктури, зменшення негативного впливу природного лиха на господарську діяльність.

У міністерстві нагадали, що до Івано-Франківської області направлено додаткові підрозділи МВС, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій із відповідною технікою, а Кабінет Міністрів України розглядає можливість виділення додаткових ресурсів на подолання наслідків повеней із Державного резервного фонду.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна  

Поділитися

Коментар