Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ПРЕДСТАВНИК МІСІЇ ЄС ОЦІНИВ РОБОТУ УРЯДУ ГРОЙСМАНА

Українська

За підсумками 100 днів роботи уряду України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, більшість актуальних для громадськості питань не було вирішено.

Про це журналістам повідомив керівник програм співпраці місії ЄС в Україні Беренд де Гроот, передає кореспондент ГолосUA.

«У нас були високі очікування щодо роботи цього уряду, але до сих пір немає програм з мікроекономічної підтримки в країні і з реформ, які вже проводяться. Від уряду потрібні рішення щодо грошей для переселенців, з імплементації деяких норм законів, із загального ходу реформування, із законами щодо донорської підтримки. Потрібні реальні кроки в сфері приватизації, децентралізації, в підвищенні компетенції громадян в цих питаннях. Необхідно прискорити об'єднання територіальних громад, щоб швидше передати владу на місця і привернути молодь зі знаннями в сфері юриспруденції для управління державними фінансами, для вирішення проблем в сфері банкінгу і на митниці. І міжнародні донори хочуть прийняти в цих процесах участь», - сказав представник програм співробітництва місії ЄС в Україні.

Він додав, що представники місії ЄС в Україні вважають за потрібне змінити в Україні механізм перерахування коштів на зарплати з держбюджету.

«Необхідно також змінити підходи до перерахування коштів з держбюджету на зарплату бюджетникам, потрібно змінити механізм. Це один з основних викликів», - сказав Беренд де Гроот.

Представник місії ЄС також зазначив, що старання В.Гройсмана і Кабміну помітні, але не настільки значні, щоб зменшити темп реформ.

«Ми побачили деякий прогрес в роботі уряду Володимира Гройсмана, але ще багато речей треба зробити - від розвитку антикорупційного спрямування до публічних фінансів», - підсумував Беренд де Гроот.

©ГолосUA

Поділитися

Коментар