Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У серпні 30 закордонних консульських установ України підключать до системи "Віза" - МЗС

Українська

У серпні планується підключення 30 закордонних консульських установ України до інформаційно-телекомунікаційної системи оформлення і видачі віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України у Facebook.

"Департаментом здійснюється послідовна робота щодо переходу до кінця року усіх закордонних дипломатичних установ України на видачу віз засобами ІТС "Віза", зокрема у серпні планується підключення наступних 30 закордонних консульських установ України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, станом на 20 липня 2016 року система працює в 20-ти закордонних дипломатичних установах України та консульському пункті міжнародного аеропорту "Бориспіль".

У Департаменті консульської служби МЗС додали, що однією із головних позитивних якостей ІТС "Віза" є функціонування окремого сайту для онлайн-реєстрації звернень заявників та призначення дати подачі документів в консульських установах - visa.mfa.gov.ua, що значно спрощує процедуру оформлення віз та робить її більш доступною для громадян іноземних країн.

За допомогою системи вже видано майже 1000 українських віз, з них більше 500 – в аеропорту "Бориспіль", підкреслили у відомстві.

Там додали, що найбільше віз з метою туризму видано громадянам Австралії, КНР, Нової Зеландії. Це стало можливим завдяки ухваленню постанов Кабміну щодо можливості оформлення віз з туристичною метою по прильоту громадянам низки іноземних країн.

© 2015 Укрінформ

Поділитися

Коментар