Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Глава МЗС Німеччини відзначив суттєвий прогрес у досягненні миру на Донбасі

Українська

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас відзначив суттєвий прогрес у досягненні миру на Донбасі, проте вказав на необхідність закріпити режим припинення вогню.

"Потрібно наголосити, що останнім часом було досягнуто суттєвого прогресу. Перемир'я у Східній Україні дотримується більше і довше, ніж це було в минулому. Можливо, навіть довше, починаючи з 2014 року. Йдеться про те, щоб закріпити його, посилити. Про це ми і говоримо - яким чином знайти механізм, яким чином простежувати порушення перемир'я", - сказав Маас на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві в понеділок.

Він додав, що "завдяки хорошим діям України ми спостерігаємо хороший прогрес щодо обміну полоненими, розмінування, а також щодо створення додаткових пунктів переходу".

"У нас таке враження, що речі нарешті крок за кроком реалізуються. Для громадян України це, звісно, надзвичайно важливе поліпшення в щоденному житті. І наш заклик: не пом'якшувати зусилля, і займатися також складними політичними питаннями на Донбасі, зокрема питаннями проведення виборів на Донбасі. Про це ми також сьогодні говорили, і хотіли б у цьому просуватися вперед", - наголосив глава МЗС Німеччини.

Маас також привітав усіх українців із Днем Незалежності та побажав їм хорошого майбутнього.

"Німеччина є другом і партнером. Стоїть на боці України, і допомагатиме їй, щоб її майбутнє стало хорошим. Про це я також говоритиму в розмові з президентом і прем'єр-міністром України", - зазначив він.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар