Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба запропонував провести чергове засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США

Українська

Перший заступник державного секретаря США Стівен Біган під час зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою висловив готовність провести нове засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США.

"Глава МЗС України запропонував провести чергове засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, аби винести на порядок денний двосторонніх відносин нові амбітні цілі, й отримав запевнення в принциповій готовності до проведення такого засідання", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Сторони обговорили ключові питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США у сферах безпеки й оборони, енергетики, реформ, торгівлі та інвестицій тощо.

Окрему увагу співрозмовники приділили темі енергетичної безпеки Європи в контексті російського проекту "Північний потік-2", і погодилися в майбутньому докладати спільних зусиль для забезпечення диверсифікації постачання енергоносіїв у Європі.

Також було розглянуто ситуацію на тимчасово окупованих Росією територіях України на сході країни та в Криму. Кулеба поінформував Бігана про процес створення Кримської платформи для консолідації міжнародних зусиль із деокупації українського півострова та закликав США підтримати ініціативу й розглянути можливість долучення до неї.

"Американська сторона підтвердила незмінну підтримку України в протидії російській агресії та реалізації реформ. Стівен Біган зауважив, що має дуже позитивний погляд на майбутнє українсько-американських відносин, і зазначив, що США упевнені в Україні як надійному партнері", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Кулеба наголосив, що Україна високо цінує двопартійну підтримку США.

Він також зазначив, що Україна прагне надалі збільшувати обсяг торгівлі й інвестицій між двома державами, а також підтвердив запрошення американським компаніям, які переносять виробництво з інших країн, розміщувати його в Україні.

Міністр висловив окрему вдячність США за надану Україні підтримку з протидії епідемії COVID-19.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар