Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

“Завершення “медового місяця” в українсько-польських стосунках співпадає з роботою посла України у Варшаві” – віце-президент Української асоціації зовнішньої політики

Українська

Київ. 24 липня.  -  Віце-президент Української асоціації зовнішньої політики, Надзвичайний і Повноважний Посол Олександр Купчишин вважає, що українська дипломатія “сьогодні повинна бути скерована виключно на пошук шляхів до примирення, задіяння додаткових переговорних механізмів, пониження градусу протистояння та повернення українсько-польських відносин на рейки толерантності та доброзичливості”.  Про це авторитетний український дипломат пише на своїй сторінці у Фейсбуці.

На думку Олександра Купчишина, після різких односторонніх кроків Сейму Польщі і кваліфікації Волинської трагедії як акту геноциду Посольство України у Варшаві мало б  першим запропонувати шляхи виходу українсько-польських відносин з кризи, а не скиглити про наступний “період взаємних звинувачень та заяв” у двосторонніх відносинах. Олександр Купчишин підкреслює, що за два роки роботи у Варшаві Посол України у Польщі А. Дещиця жодного разу не ставив у ЗМІ питання “глибокого і системного аналізу українсько-польських взаємин, їх прогнозних оцінок і кроків на упередження негативних тенденцій”.

Перебування А. Дещиці на посаді Посла у Польщі, вважає  Віце-президент Української асоціації зовнішньої політики, “синхронізувалося з суттєвим погіршенням двосторонніх відносин між нашими країнами, включаючи різке падіння рівня взаємної довіри”.  А отже “завершення “медового місяця” в українсько-польських стосунках співпадає з роботою А. Дещиці на посаді посла” у Варшаві, зазначає Олександр Купчишин.

 

 

Поділитися

Коментар