Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Підписаний Україною та Великою Британією меморандум відображає дійсно близьку дружбу - Зеленський

Українська

Досягнуті угоди України і Великої Британії відображають дійсно близьку дружбу, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Наші відносини з Британією – стратегічні, діалог – абсолютно щирий, а досягнуті домовленості відображають справді близьку дружбу. Тому що цінності в нас практично однакові. Цінності, які є основою внутрішнього світу нації. Свобода, конкуренція, самовідданість, відповідальність, честь", - написав Зеленський в своєму Телеграмі.

Президент зазначив, що "нова угода" з Великою Британією дає можливість громадянам та бізнесу співпрацювати з набагато більшим потенціалом. "Більш розкуто і більш перспективно. Тому що ... друзі. І тому що вміємо відверто розмовляти", - зазначив глава держави.

Зеленський дав особливу оцінку домовленості про спільну модернізацію українських Військово-морських сил.

"Разом з Британією ми зміцнюємо обороноздатність України на морі та підвищуємо безпеку на півдні нашої держави. Зрозуміло ж чому? Тому що поки одні «друзі» постійно б’ють у спину, інші (ті, які щирі) – беруть на себе частину наших проблем. Таким є цей несправедливий, але фантастичний світ. Є в ньому й "друзі", і друзі...", - сказав президент.

Також Зеленський не сумнівається в підтримці Великою Британією України в спробі знайти особливий шлях до миру.

Крім того, глава української держави зазначив першу зустріч з герцогом і герцогинею Кембриджськими і назвав це "ключовими цінностями і довірою".

"Це – перша аудієнція Президента України у членів британської королівської родини. Вважаю це честю не для себе особисто, а для всієї нашої держави. Бо це також про ключові цінності. Про довіру насамперед", - написав Зеленський.

Також під час зустрічі з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном Зеленський домовився про спільні зусилля з протидії коронавірусу COVID-19. Зеленський запросив Джонсона відвідати Україну з офіційним візитом.

"Абсолютно чудовою й дуже продуктивною була зустріч з Прем’єр-міністром Борисом Джонсоном. Справді непересічна людина! Запросив Бориса відвідати Україну з офіційним візитом. Звісно, говорили і про пандемію. Дуже вразило те, який порожній зараз Лондон. Людей на вулицях мало. А якщо є, то більшість – у масках, навіть просто на вулицях. Британці вкрай відповідально ставляться до карантинних обмежень. До свого та чужого життя. До слова держави. До особистої відповідальної поведінки. Тому, окрім іншого, домовилися діяти спільно у боротьбі з ковідом. Позиція Британії – кожна країна має одержати вакцину, коли її буде створено", - резюмував Зеленський.

Зеленський закликав також менше говорити, а більше робити для становлення нової української держави і назвав це "нашим кредо".

"Менше традиційно пафосних слів про те, "як треба", і більше практичної конкретики для нової Української держави. Таким є наше кредо. Навіть цікаво, що ж тепер почуємо від "реєстрових критиків"?", - додав він.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар